De Sallandse kaasventer: Corona maakt mijn werk nog socialer dan voorheen

Vier jaar geleden gooide Henriëtte (zeg maar Jet) Braakman het roer om. Van een vaste baan bij een werkgever met regelmatige uren, ging ze aan de slag als kaasventer en werd ze eigen baas. En met succes!!!

"Het is de combinatie van vrijheid, een mooi product verkopen en het sociale wat mijn werk met zich meebrengt. Dat alles samen maakt dat ik voor de volle honderd procent geniet van het venten met kaas", aldus de 48-jarige Hellendoornse.

Henriëtte Braakman: Een stralende kaasventer (Foto: Gerard Hellwich)
Henriëtte Braakman: Een stralende kaasventer (Foto: Gerard Hellwich)

Corona maakt alles anders

"Dat is vanaf het begin af aan zo geweest en de laatste maanden is vooral het sociale karakter van mijn werk alleen maar toegenomen. Evenals mijn klantenbestand trouwens", meldt Jet stralend. "Alle gekheid op een stokje, een groot aantal senioren heeft het zwaar, zeker ook de ouderen op het platteland. Ze zijn eenzaam. En dan voelt het als een taak om een praatje te maken, ook al duurt mijn werkdag daardoor iets langer. Ik geniet van het contact en ben blij dat ik onder de mensen mag zijn". 

Kijk mee

Team Expeditie Oost mocht een ochtend mee met Jet, naar Luttenberg. We hebben genoten! Van de positieve uitstraling, de grote glimlach, het enthousiasme en de manier waarop ze haar werk uitvoert en met haar klanten omgaat. Jet bedankt!

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan hier de video die Team Expeditie Oost samen met Henriëtte Braakman maakte!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: