Nieuws

Tientallen touringcarchauffeurs maken zich op voor protest in Den Haag

Tientallen touringcarchauffeurs maken zich op voor protest in Den Haag
Tientallen touringcarchauffeurs maken zich op voor protest in Den Haag © RTV Oost
Zo'n 25 touringcars staan langs de A1 bij Holten, klaar om te vertrekken naar Den Haag voor een demonstratie. De bedrijven vinden dat de overheid meet met twee maten. "Touringcarondernemers moeten de anderhalvemetermaatregelen strikter volgen dan het ov en de luchtvaart", vindt Busvervoer Nederland.
Veel touringcarbedrijven staan nagenoeg stil sinds het uitbreken van de coronacrisis in maart. Bussen mogen nu weer rijden, maar met maximaal 13 passagiers aan boord van een normale bus. En dat kan financieel niet uit, zeggen de actievoerders.
De demonstranten wijzen ook naar openbaar vervoer en de luchtvaart, waar een mondkapje volstaat.

Rijden als treinen uitvallen

"Wij rijden ook voor het OV", zegt één van de chauffeurs. "Laatst reden er geen treinen tussen Assen en Groningen, dan vervoeren wij reizigers. Dan mogen wij méér mensen in de bus hebben dan wanneer wij een touringcarreis doen, in dezelfde bus."
De bedrijven hebben een protocol met voorgestelde maatregelen naar de rijksoverheid gestuurd, maar deze werd negatief beoordeeld. De touringcarbedrijven willen vandaag een signaal afgeven.
150 bussen
In totaal rijden er 150 bussen uit heel Nederland naar Den Haag, waarvan 25 uit Overijssel. De touringcars verzamelen bij het stadion van ADO Den Haag, om vanuit daar met veertig bussen richting het Malieveld te rijden. Daar willen de actievoerders een petitie aanbieden aan Tweede Kamerleden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.