Nieuws

Kort maar krachtig: protest touringcarbranche op Malieveld na half uurtje afgerond

Kort maar krachtig: protest touringcarbranche op Malieveld na half uurtje afgerond
Kort maar krachtig: protest touringcarbranche op Malieveld na half uurtje afgerond © RTV Oost
Een overzichtelijk protest op het Malieveld vanmiddag, waar de touringcarbranche aandacht vroeg voor de gevolgen van de coronamaatregelen. Na een paar toespraken en de overhandiging van een petitie, gingen de actievoerders weer huiswaarts. "Het doel is bereikt."
Zo'n 150 bussen reden vandaag naar de Hofstad, waarvan 25 uit Overijssel. De bedrijven vinden dat de overheid meet met twee maten. Zo zouden er veel minder strenge coronamaatregelen gelden voor het openbaar vervoer en de luchtvaart, dan voor de touringcarbranche.

"Doel is bereikt"

Koen Ziemerink van Brookhuis Busreizen kijkt tevreden terug op de dag. "De sfeer is goed en de eensgezindheid is groot. Ons doel was om onze situatie onder de aandacht te brengen, dat doel is bereikt. Nu maar hopen dat de politiek er iets mee doet."
PVV-Kamerlid Roy van Aalst nam de petitie van de actievoerders in ontvangst. "Ik ga de minister vragen om aandacht voor dit probleem", aldus de Enschedeër. "Ik ben altijd trots als mensen hier komen demonstreren, wij zijn er om voor hen aan de slag te gaan."

13 passagiers per bus

Veel touringcarbedrijven staan nagenoeg stil sinds het uitbreken van de coronacrisis in maart. Bussen mogen nu weer rijden, maar met maximaal 13 passagiers aan boord van een normale bus. En dat kan financieel niet uit, zeggen de actievoerders.
De demonstranten wijzen ook naar het openbaar vervoer en de luchtvaart, waar een mondkapje volstaat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.