Botanisch stoepkrijten: ook Zwolle moet er aan geloven

In Frankrijk en Engeland is het al een rage, zeggen ChristenUnie en PvdA in Zwolle. En dus moet Zwolle er ook aan geloven: botanisch stoepkrijten. Dat is met stoepkrijt de namen bij planten op de stoep of de weg schrijven. Volgens raadsleden Jacob Raap (CU) en Herman Sieben (PvdA) laat botanisch stoepkrijten het belang zien van een groene binnenstad.

Daarnaast is het een leuke manier om passanten en bewoners op planten te wijzen of ze plantennamen te leren kennen, vinden de raadsleden. Volgens Raap en Sieben heeft Zwolle groen nodig, omdat de planten en bomen in de binnenstad een belangrijke functie hebben voor de biodiversiteit en voor een klimaatbestendige stad zorgen. Ook het ‘onkruid’, de planten tussen de stoeptegels hebben daarin een functie.

Begin

Jacob Raap en Herman Sieben starten zelf met botanisch stoepkrijten door in een aantal stegen en straatjes in de binnenstad van Zwolle de planten te inventariseren en daar namen bij te 'krijten'. 

"Mogelijk dat meer mensen dat in Zwolle kunnen gaan doen, bijvoorbeeld door eens naar je stoep of op een schoolplein te kijken wat voor mooi onkruid daar groeit! Ook een caféterras biedt nu veel ruimte om al die 1,5 meters te onderzoeken op haar plantengroei", aldus Raap.

En je hoeft volgens de raadsleden geen verstand te hebben van allerlei planten. "Voor botanisch stoepkrijten hoef je geen echte plantenkenner te zijn. Er zijn apps en stadsplantenposters die je kunnen helpen bij het op naam brengen", legt Sieben uit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Groen Overijssel Nieuws
Deel dit artikel: