Nieuws

Inwoners regio IJsselland voelen zich eenzamer dan voor coronacrisis

Inwoners regio IJsselland voelen zich eenzaam in coronaperiode
Inwoners regio IJsselland voelen zich eenzaam in coronaperiode © Getty Images
Inwoners van de regio IJsselland voelen zich een stuk eenzamer dan voor de coronacrisis. Ook geven veel inwoners die klachten hebben gehad aan dat ze naar buiten zijn geweest en bezoek te hebben ontvangen. 
Dat blijkt uit een onderzoek van de GGD IJsselland waaraan 1382 mensen meededen. Het is het tweede onderzoek in de coronaperiode: eerder bleek dat een kwart van de inwoners meer stress ervoer door de uitbraak van het virus.

Eenzaamheid

Het blijkt dat vooral mensen tussen de 25 en 39 jaar zich eenzamer voelen dan voor de coronacrisis. Dan gaat het om 30 procent. Ook geeft meer dan de helft van de deelnemers aan dat hun sociale contacten een stuk slechter zijn geworden door de coronacrisis en dat ze het zien van vrienden missen.
Ook bewegen en sporten veel inwoners van de regio IJsselland een stuk minder dan voor crisis en wordt er veel meer alcohol gedronken. Toch zijn ze relatief gelukkig: ze geven hun leven tijdens de coronaperiode gemiddeld een 7.2.

Besmetting

Wat ook opvalt in het onderzoek is dat deelnemers die coronaklachten hebben gehad niet in thuisquarantaine zijn gegaan: ongeveer 75% geeft aan gewoon naar buiten te zijn geweest en meer dan de helft heeft bezoek ontvangen terwijl ze klachten hadden.

Werk

Wat betreft werk maakt slechts een klein gedeelte, 12 procent van deelnemers zich zorgen om baanverlies. Ook geven de meesten aan zich te willen laten vaccineren tegen het virus zodra er een vaccin is.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.