Nieuws

Inzamelingsactie voor overvallen vrouw (82) in Deventer levert 2470 euro op

Toen Wilco Husmans hoorde van de brute overval op een hoogbejaarde mevrouw in een tunneltje in Deventer, kwam hij onmiddellijk in actie. Via Facebook bracht hij in korte tijd 2470 euro bij elkaar. "Een heel mooi bedrag om onder meer het gestolen gehoorapparaat van mevrouw te kunnen vergoeden", zegt hij.
Triest en laf, dat waren de woorden die Husmans te binnen schoten toen hij van de overval hoorde. Het 82-jarige slachtoffer werd door twee nog onbekende jonge mannen in het donkere tunneltje onder de Overstichtlaan in Deventer van haar fiets getrokken. Hierbij werd ze beroofd van haar tas. Bij de overval liep ze scheurtjes in haar kniebanden op.

Dubbel triest

De vrouw is sinds die tijd angstig en slaapt slecht. De traumatische overval komt in een periode dat ze nog middenin een rouwperiode voor haar overleden man zit. "Dat maakt het dubbel triest", aldus Wilco Husmans, die vele steunbetuigingen voor zijn actie kreeg. "Ik wilde de actie klein houden, maar het ging zo snel met giften. Daar schrok ik wel een beetje van."
Die donaties kwamen ook van jongeren, benadrukt Husmans. "Jongeren hier uit de wijk Borgele die ik ken. Ze wilden met hun donatie duidelijk maken dat er niet alleen maar slechte mensen zijn." De gedoneerde bedragen zijn heel wisselend, vervolgt Husmans. "Van een heel klein bedrag tot maar liefst 159 euro. Ik wil iedereen daarvoor bedanken."

'Kappertje of schoonheidsspecialist'

Zelf krijgt Husmans ook volop bedankjes via zijn Facebook-pagina. Een reactie: "Prachtig en gefeliciteerd. Hoop dat mevrouw met het bedrag slaagt en ook nog wat overhoudt voor een kappertje of schoonheidsspecialist. Even lekker u zelf verwennen en gedachten op nul. U heeft het dik verdiend." Wilco Husmans, met een glimlach: "Inderdaad, ze heeft het dik verdiend."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.