Betaald voetbal

Streuer hoopt Brama te behouden: ''FC Twente is Wout Brama''

Als het aan FC Twente ligt verdedigt Wout Brama ook komend seizoen de clubkleuren van zijn FC Twente. Technisch directeur Jan Streuer heeft laten weten dat de Enschedese club in gesprek gaat met de ervaren middenvelder. 
"FC Twente is Wout Brama", luidt de veelzeggende reactie van Streuer. Brama beschikt over een aflopende verbintenis en dat betekent dat hij transfervrij kan vertrekken bij FC Twente, dat hem dus graag wil behouden. "Ik wil ook horen wat hij zelf wil. Hij was altijd een heel belangrijke speler. Ik vind dat je met dit soort spelers goed moet omgaan, maar hij moet ook van waarde zijn op het veld."
De kersverse hoofdtrainer Ron Jans kent Brama nog van hun gezamenlijke tijd bij PEC Zwolle. Jans was tussen 2013 en 2017 werkzaam in de provinciehoofdstad, Brama stond tussen 2014 en 2016 op de Zwolse loonlijst.

Nieuwe spelers

De selectie van FC Twente heeft dringend behoefte aan een kwaliteitsinjectie. "Ik hoop dat op zeer korte termijn de eerste speler gepresenteerd wordt. Ik ga het nog niet zeggen, want het is nog niet helemaal rond", vervolgt Streuer. "Ik denk dat er nog wel een stuk of twaalf spelers moeten komen. De salarissen moeten naar beneden. Hier konden spelers in het verleden heel veel verdienen, maar dat is nu echt voorbij."
"We zoeken niet alleen maar Nederlandse spelers, het mogen ook buitenlanders zijn. Maar als je de keuze hebt, dan heb ik liever een Nederlander. En nog liever iemand die hier uit de buurt komt. Zoals een Brama. Maar er zullen ook buitenlanders komen. Daar ben ik van overtuigd", aldus Streuer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.