nieuws

Wat vind jij: Houd de kerken dicht, de diensten kunnen ook online

Wat vind jij?
Wat vind jij? © Kevin Drieze
De kerken mogen binnenkort weer open! De afgelopen weken waren ze vanwege de corona-uitbraak uit voorzorg gesloten. Veel kerken hebben hun kerkdiensten daarom online voortgezet. 
Dat de kerken nu weer open mogen, betekent niet dat de kerkbeleving hetzelfde zal zijn als vóór corona. Zo mag er nog niet gezongen worden en geldt er een limiet van honderd mensen. 
Zingen is voor veel gelovigen de ultieme vorm van geloofsbelijdenis. Nadeel is dat bij het zingen druppeltjes vrij kunnen komen met virusdeeltjes. Daarmee neemt de kans op besmetting toe. Uit voorzorg is zingen in de kerk daarom voorlopig niet toegestaan.
Geloven is ook samenzijn en waar kan dit nu beter dan in een kerk. Een online dienst is voor veel gelovigen tijdelijk een goed alternatief, maar zal nooit de echte kerkdienst kunnen vervangen. 

Wij zijn benieuwd naar je mening. Vind jij dat kerkdiensten ook goed online kunnen worden gevolgd? Of geloof je dat het samenzijn een belangrijk onderdeel is van de kerkdienst? Stem op de poll en reageer. Dat kan hieronder en op Facebook.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.