Brent (3) haalt teen open door gedumpt glas: "Zet geen zooi naast de glasbak"

'Welke persoon haalt het wederom in het hoofd om glas náást de glasbak te zetten?!' Martijn Slot uit Boskamp is boos, met een goede reden ook. Zijn zoontje Brent haalde vanochtend zijn teen open terwijl hij met zijn loopfietsje door de straat reed. De reden: rondom de plaatselijke glasbak lagen allemaal glasscherven. "Voor de zoveelste keer."

Gelukkig is het relatief goed afgelopen, verzucht Martijn Slot: "Een flinke jaap in zijn teen, een bloedspoor naar huis en flink geschrokken. Maar voor hetzelfde valt hij van zijn fietsje en haalt hij een slagader open. Bah, ik wil er niet eens aan denken."


Jaren ergernis

Al jaren is het een ergernis in de straat, vertelt Slot: "Mensen brengen hun glas weg, maar als een vaas of een vissenkom niet blijkt te passen laten ze die naast de glasbak staan. Er ligt altijd wel wat. Daar gaan kinderen mee aan de haal, dat houd je niet tegen."

De bewuste glasbak in Boskamp is al jarenlang onderwerp van discussie (Foto: Martijn Slot)
De bewuste glasbak in Boskamp is al jarenlang onderwerp van discussie (Foto: Martijn Slot)

De kinderen waar Slot op doelt zijn ouder dan Brent. Kwajongens misschien, die het leuk vinden om zo'n vaas dan kapot te slaan of te gooien. Voor de kinderen van Brents leeftijdsgroep, zeg maar de kleuters en de peuters, levert dat gevaarlijke situaties op. "Hier in de straat wonen allemaal jonge kinderen, die spelen lekker buiten. Terwijl het daar regelmatig bezaaid ligt met glas."

Grote scherven
Zo ook vanmorgen. Brent crosste met zijn loopfietsje de bocht om, sleepte zijn voet over de grond en dankzij de sandalen kreeg zijn teen geen bescherming tegen de grote scherven op straat. 

Brent stapt in glas (Foto: Martijn Slot)
Brent stapt in glas (Foto: Martijn Slot)

Als de wond is uitgespoeld en Brent (en zijn ouders) wat bekomen zijn van de schrik, plaatst vader Slot een berichtje op Facebook. Om stoom af te blazen, maar vooral als oproep. "Enerzijds aan de gemeente, iets waar ook mijn buurman al jaren voor strijdt. Plaats een hek om die glasbak, zodat het voor kinderen niet zo makkelijk toegankelijk meer is."

Maar de belangrijkste oproep is toch aan de inwoners van Boskamp, besluit Slot. Want het begint uiteindelijk toch met het dumpen van glas: "Laat geen zooi achter bij de glasbak. Als iets niet past, neem het weer mee naar huis en maak daar het kleiner. Dat scheelt echt een hoop ellende."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Boskamp vandalisme Salland Olst-Wijhe Nieuws
Deel dit artikel: