Nieuws

Man uit Almelo aangehouden voor gewapende overval in België

Man uit Almelo aangehouden voor gewapende overval in België
Man uit Almelo aangehouden voor gewapende overval in België © RTV Oost/Wouter de Wilde
Een 26-jarige man uit Almelo is gisteren aangehouden in verband met een gewapende woningoverval in België. Deze vond plaats in de nacht van 22 op 23 maart in het Belgische Zoersel, zo'n veertig kilometer ten zuiden van Breda.
In die nacht bedreigden de drie overvallers het Belgische gezin met vuurwapens. De vier gezinsleden, van wie ook de twee kinderen, werden daarbij vastgebonden. De ouders werden door de overvallers mishandeld. De overval heeft ruim twee uur geduurd en de mannen gingen er met een onbekende buit vandoor.
Na onderzoek door de Belgische politie werden de identiteiten van de drie verdachten bekend. Daaruit kwam naar voren dat het ging om mannen uit Leiden, Oudewater en Almelo. De Belgische autoriteiten hebben vervolgens via het Internationaal Rechtshulp Centrum (IRC) van de politie een internationaal rechtshulpverzoek gedaan met het verzoek deze verdachten aan te houden.

Schiphol
Na onderzoek bleek dat de verdachte uit Leiden samen met een andere man op weg was naar Schiphol. Agenten zagen dat dit tweetal een vliegticket wilde kopen. Daarop werd de man uit Leiden aangehouden. Na controle van de andere man bleek dit de gezochte tweede verdachte te zijn. De derde verdachte is diezelfde dag aangehouden in Almelo. De drie mannen, met een leeftijd van 23 jaar, 29 jaar en 26 jaar, worden overgeleverd aan de Belgische autoriteiten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.