Nieuws

Inwoners Olst bieden 414 zienswijzen aan om verkeersveiligheid dorp te verbeteren

Inwoners Olst overhandigen 414 zienswijzen om verkeersveiligheid dorp te verbeteren
Inwoners Olst overhandigen 414 zienswijzen om verkeersveiligheid dorp te verbeteren © RTV Oost / Kevin Drieze
Inwoners van Olst hebben 414 zienswijzen aangeboden tegen het huidige plan van de gemeente om de verkeersveiligheid en leefbaarheid in het centrum te verbeteren. Al decennialang discussiëren de gemeente en inwoners over die plannen. 
De inwoners willen met de zienswijzen bereiken dat de gemeente een andere keuze maakt om het dorp verkeersveiliger te maken. De gemeente wil twee fietstunnels aanleggen aan de Roodborst en de Ter Stegestraat. Kosten voor de aanleg: tien miljoen euro.
Volgens inwoners gaan de tunnels veel meer geld kosten en zullen ze weinig effect hebben. Zij willen dat de gemeente een zuidelijke verbindingsweg aanlegt tussen de Kneu en de Eikelhofweg, met een spooronderdoorgang en een aansluiting van de Industrieweg op de nieuwe weg. Hierdoor zal er minder vrachtverkeer door het dorp rijden.

Najaar

Wethouders Herman Engberink van Ruimtelijke Ordening en Marcel Blind van Verkeer namen de zienswijzen in ontvangst. "Een indrukwekkend aantal", reageerde Engberink bij de overhandiging. Hij gaf aan dat er meer informatie over het vervolg van de plannen in het najaar komt.
Of de wethouders meegaan in het plan van de inwoners is nog maar de vraag. De gemeente heeft namelijk al eens onderzoek gedaan naar het verleggen van de spoorlijn en het realiseren van een rondweg, maar deze opties bleken niet haalbaar door de grote prijskaartjes die eraan hangen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.