Handbalster Martine Smeets naar Roemeense topclub

Handbalster Martine Smeets maakt de overstap naar CSM Boekarest in Roemenië. De hoekspeelster uit Geesteren komt over van het Franse Metz.

Smeets zat pas een half jaar bij de Franse club, waar Oranje-bondscoach Emmanuel Mayonnade de leiding heeft. Ze moet er nu alweer vertrekken, omdat Metz te veel buitenlandse speelsters heeft. Er zijn er slechts zes toegestaan volgens de regels in Frankrijk.

Nummer zeven

"Ik zou helaas nummer zeven zijn", zegt Smeets tegen Omroep Flevoland. "Daar komt nog bij dat de speelster voor wie ik was gekomen, weer terugkomt na de zomer."

Met de overgang naar Roemenië belandt de international bij een Europese topclub. Boekarest won in 2016 de Champions League en werd daarna nog twee keer derde in het kampioenenbal. "Het is een supergroot team, met grote speelsters", weet Smeets, die een tweejarig contract heeft getekend. "Ze spelen altijd Champions League en spelen mee om de prijzen. Er komt wel een andere druk bij kijken."

Benieuwd

Ook het handballen in Oost-Europa is nieuw voor Smeets, die eerder speelde in Duitsland en Noorwegen: "Ik ben wel benieuwd. Ik heb wel een vriendin die daar twee jaar heeft gespeeld (Lois Abbingh), dus ik heb wel wat info ingewonnen. Ik laat het op mij afkomen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: