nieuws

Wat vind jij: Overijsselse Kamerleden zijn niet nodig om de provincie op de Haagse agenda te krijgen

Overijssel wil meer invloed in Den Haag, zijn er meer Overijsselse Kamerleden nodig?
Overijssel wil meer invloed in Den Haag, zijn er meer Overijsselse Kamerleden nodig? © Getty Images
Overijssel wil meer invloed in Den Haag. Dat we nu nog minder invloed lijken te hebben, kan komen door het aantal Kamerleden uit onze provincie. Overijssel telt acht mensen in de Tweede Kamer. Onze buurprovincie Gelderland doet het met dertien Kamerleden stukken beter. 
SP-Tweede Kamerlid Frank Futselaar uit Zwolle heeft wel een verklaring waarom de ogen in Den Haag niet altijd gericht zijn op Overijssel. "De meeste ambtenaren, de meeste Kamerleden en het grootste deel van het kabinet woont in de Randstad of daar vlakbij. Je wordt toch beïnvloed door wat je zelf dagelijks meemaakt."
Maar is dat de reden? Gedeputeerde Eddy van Hijum vindt dat we te bescheiden zijn en meer onze plek op de Haagse agenda moeten opeisen. Dat kan bijvoorbeeld door continu te Twitteren naar politici. Futselaar denkt dat ze daar in Den Haag misschien wel gevoelig voor zijn. 
Wat vind jij? Zijn er meer Overijsselse Kamerleden nodig om de provincie op de politieke agenda te krijgen? Of kunnen Kamerleden die buiten Overijssel wonen dat ook prima voor ons regelen? Stem mee en reageer!
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.