Betaald voetbal

Supporters massaal tegen zondagavondwedstrijden in Eredivisie

Supporters tegen nieuw tijdstip Eredivisie
Supporters tegen nieuw tijdstip Eredivisie © Orange Pictures
De supporters van de clubs in de Eredivisie zijn massaal tegen het vaste nieuwe aanvangstijdstip van 20.00 uur op zondagavond. Dat blijkt uit een enquête die Supporterscollectief Nederland heeft gehouden.
Ruim 80% van de 8000 mensen die hebben meegedaan geeft het nieuwe tijdstip zeer slecht of slecht te vinden. Daarbij geeft de meer dan de helft van de ondervraagden ook nog eens aan dat de kans dat ze een seizoenkaart kopen kleiner wordt als dat tijdstip gehandhaafd wordt. Ook is er naar de mening van supporters per club gekeken. Bij FC Twente, Heracles Almelo en PEC Zwolle vindt meer dan 90% het nieuwe tijdstip (zeer) slecht.

Standaard op zondagavond

Afgelopen seizoen werd er incidenteel op zondagavond gevoetbald. Toen werd het tijdstip gebruikt door clubs die op donderdagavond nog in actie kwamen in de Europa League. De KNVB en de clubs willen het tijdstip nu standaard in gaan voeren. Zowel als er zonder supporters moet worden gespeeld door de coronacrisis, als het moment dat de supporters weer welkom zijn. Veel supporters vinden het tijdstip echter een probleem omdat ze de volgende dag weer naar school of werk moeten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.