Betaald voetbal

Björn Kuipers fluit halve finale Griekse beker om wedstrijdritme op te doen voor Champions League

Björn Kuipers
Björn Kuipers © Orange Pictures
Een opvallende aanstelling voor Björn Kuipers. De Oldenzaalse scheidsrechter is aangewezen voor de return in de halve finale van de Griekse beker tussen Olympiakos Piraeus en PAOK Saloniki van komende woensdag.
Landgenoot Danny Makkelie fluit de andere halve finale. Die gaat op dezelfde dag tussen Aris Saloniki en AEK Athene. 'Team Kuipers' en 'Team Makkelie' leiden de wedstrijden niet alleen op verzoek van de Griekse bond, maar ook op verzoek van de UEFA. Op die manier kunnen ze wedstrijdritme op doen om in augustus goed voorbereid aan de start te verschijnen van de nog te spelen wedstrijden in de Champions League en de Europa League.

Returns

De eerste duels van de halve finales om de Griekse beker werden begin maart gespeeld. Door de uitbraak van de coronacrisis konden de returns niet eerder gespeeld worden dan nu. PAOK Saloniki was in het eerste duel met 3-2 te sterk voor Olympiakos Piraeus en AEK Athene won de eerste wedstrijd van Aris Saloniki met 2-1. De Griekse competitie werd in het weekend van 6 en 7 juni al hervat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.