Hoofdrolspelers Zwolse drugsoorlog blijven langer vastzitten

Twee hoofdrolspelers in de Zwolse drugsoorlog, die afgelopen weekend werden aangehouden, blijven twee weken langer vastzitten. Dat heeft de onderzoeksrechter vandaag besloten. De mannen (26 en 27 jaar) worden verdacht van drugshandel en betrokkenheid bij een schietincident. 

De hoofdrolspelers werden aangehouden tijdens een politie-actie naar aanleiding van een onderzoek naar de schietincidenten en drugshandel in Zwolle. Er werden twee huizen en twee bedrijfspanden doorzocht. Rechercheurs troffen drugs, een vuurwapen en geld aan. 

Vluchtpoging

Beide hoofdrolspelers werden zelf al eens beschoten in de onderwereldoorlog die Zwolle teistert. In 2016 werd de 26-jarige het slachtoffer van een aanslag net buiten Zwolle. Het busje waar hij inzat werd met een automatisch geweer onder vuur genomen

De man probeerde tijdens zijn aanhouding nog te vluchten en gooide daarbij zijn vuurwapen weg. Dat was tevergeefs, hij werd aangehouden in de Abel Tasmanstraat. 

Eerder schietincident

De 27-jarige man die langer vast blijft zitten, werd aangehouden in Heerde. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietincident oktober vorig jaar aan de Klooienberglaan. De man zat samen met een ander in een busje toen hij werd geraakt in zijn schouder.

Rechercheurs verdenken hem ervan dat hij ook zelf heeft geschoten met een vuurwapen die nacht. Daarnaast wordt hij verdacht van drugshandel. 

Twee andere aanhoudingen

Naast de twee hoofdrolspelers werden tijdens de actie ook twee andere mannen aangehouden. Een 30-jarige werd opgepakt in een bedrijfspand toen rechercheurs het pand uitkamden en drugs vonden. Een 18-jarige werd opgepakt voor drugshandel in de Van Spilbergenstraat. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: