Nieuws

Agent mishandeld in Nijverdal door terrasbezoeker, burgemeester sluit café

Agent mishandeld, man uit Nijverdal aangehouden
Agent mishandeld, man uit Nijverdal aangehouden © Getty Images
Een agent is afgelopen weekend in Nijverdal gewond geraakt toen hij werd aangevallen door een cafébezoeker. Een 36-jarige man is aangehouden voor het incident. Burgemeester Raven heeft besloten het café een week te sluiten, omdat het niet de eerste melding bij de kroeg was. 
De agent bracht in de nacht van vrijdag op zaterdag samen met een collega een bezoek aan het café na een melding van geluidsoverlast. Toen de agenten bij het terras aankwamen, ontstond er een vervelende sfeer. De terrasbezoekers hinderden de agenten in hun werk.

Duw en klap

Eén van de bezoekers bleef voor de agent staan en versperde hem de weg, waarop de politieman hem wegduwde. De man kwam hierdoor ten val. Kort daarop kreeg de agent een harde klap van de terrasbezoeker. Later bleek dat hij hierbij zijn neus heeft gebroken.
De man die de klap uitdeelde, werd in de boeien geslagen. De Nijverdaller zit nog vast en moet zich 8 juli voor de politierechter verantwoorden. "Het Openbaar Ministerie neemt geweld tegen politiemensen hoog op", laat de politie weten.

Sluiting café

Het café is door burgemeester Anneke Raven voor één week gesloten. Volgens haar heeft de uitbater van de kroeg zich niet aan de sluitingstijden gehouden. "Als een bezoeker dan fysiek geweld gebruikt tegen een agent en de uitbater van het café niet de-escalerend optreedt, kan ik niet anders dan deze zaak voor bepaalde tijd te sluiten. Het is onacceptabel en schokkend dat er geweld tegen een agent wordt gebruikt in onze gemeente."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.