Verdriet bij trouwe medewerkers om sluiting Zwols icoon: "Dankbaar, maar heel verdrietig"

Het plotselinge vertrek van exploitant Libéma uit de Zwolse IJsselhallen heeft vriend en vijand verrast. Hoewel het huurcontract nog tot 2024 loopt, ziet de exploitant geen toekomst in Zwolle voor grote evenementen en beurzen. Een hard gelag voor de medewerkers, die tientallen jaren ziel en zaligheid legden in het verzorgen van de evenementen, maar nu plotseling op straat staan.

"Ik vind het ontzettend jammer", begint Marita Struik haar verhaal. Sinds 1984 werkte ze in de IJsselhallen en daar is abrupt een eind aan gekomen. "Het doet mij heel veel verdriet. Dat er geen evenementen meer zijn, maar natuurlijk ook dat we allemaal onze baan verliezen."

Bij het bedrijf werkten mensen vaak tientallen jaren. "Dat zegt wel iets over ons team. Met elkaar hebben we al die mooie evenementen neergezet in Zwolle. Daar zijn we trots op en dankbaar voor dat we dat hebben mogen doen."

Marita struik werkte het langst van iedereen in de IJsselhallen (Foto: RTV Oost / Marielle Beumer)
Marita struik werkte het langst van iedereen in de IJsselhallen (Foto: RTV Oost / Marielle Beumer)

Onverwacht
Ondanks dat al jaren bekend is dat er een moment komt dat de IJsselhallen plaats moet maken voor woningbouw, kwam het afscheid toch onverwachts. Omdat de huur per 1 januari 2024 is stopgezet, ziet Libéma geen toekomst in grote beurzen en evenementen tot die tijd.

"Wij hebben allemaal rekening gehouden dat het zou stoppen. Maar we hebben geen rekening gehouden met dat het zo snel abrupt zou eindigen."

Hoop op oplossing
Dat Libéma het moeilijk heeft gekregen door de coronacrisis, snapt Struik. Maar toch was er hoop op een goede oplossing voor de komende drie jaar. "Het is te snel gekomen dat er is gezegd dat het stopt en we onze baan kwijt zijn. Dat vind ik heel abrupt."

Struik blikt terug op de concerten en evenementen die werden gehouden in de IJsselhallen. Van Mark Knopfler tot Slayer.:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
IJsselhallen Zwolle Nieuws
Deel dit artikel: