Nieuws

Rechter: Nijverdals café terecht gesloten na mishandeling agent

De rechter heeft bepaald dat het besluit van de burgemeester terecht is
De rechter heeft bepaald dat het besluit van de burgemeester terecht is © GettyImages
De Hellendoornse burgemeester Anneke Raven heeft café De Kachel in Nijverdal terecht tijdelijk gesloten na de mishandeling van een agent. Dat heeft de voorzieningenrechter vandaag bepaald. Er is uitspraak gedaan zonder een zitting, vanwege het spoedeisend belang. Het café wilde namelijk weer snel open.
Raven besloot het café voor een week te sluiten, nadat een bezoeker afgelopen weekend een agent had aangevallen. Twee agenten gingen naar het café vanwege een melding van geluidsoverlast. Ondanks dat het sluitingstijd was geweest, zaten er nog gasten op het terras.
Toen de agenten wilden optreden, ontstond er een grimmige situatie. Een van de bezoekers bleef voor de agent staan en versperde hem de weg, waarop de politieman hem wegduwde. De bezoeker kwam hierdoor ten val. Kort daarop kreeg de agent een harde klap van de terrasbezoeker. Door de klap brak de agent zijn neus.

'Onacceptabel'

"Als een bezoeker fysiek geweld gebruikt tegen een agent en de uitbater van het café niet de-escalerend optreedt, kan ik niet anders dan deze zaak voor bepaalde tijd te sluiten. Het is onacceptabel en schokkend dat er geweld tegen een agent wordt gebruikt in onze gemeente", onderbouwde de burgemeester eerder deze week haar besluit om de kroeg voor een week te sluiten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.