Onder de Loep

Dader beroving fietstunnel Deventer fietste vermoedelijk op Cortina-damesfiets

Vrouw (82) beroofd bij fietstunnel in Deventer
Vrouw (82) beroofd bij fietstunnel in Deventer © RTV Oost / Onder de Loep
De politie weet dankzij tips iets meer over de twee belagers van een 82-jarige vrouw in Deventer. Eén van de mannen, die de vrouw bij de fietstunnel aan de Overstichtlaan overviel, fietste op een lichtblauwe Cortina damesfiets met een rek voorop. 
De vrouw werd op zaterdag 6 juni, rond kwart voor drie 's middags belaagd bij de tunnel. De jonge mannen, die hun gezicht met mondkapjes of een sjaal hadden bedekt, pakten het stuur van de vrouw vast en trokken de tas uit haar handen. Daardoor viel de vrouw tegen de muur en raakte daarbij gewond. Ze scheurde onder meer haar kruisbanden. Ook raakte ze haar gehoorapparaat kwijt.
Tekst gaat verder onder de video
De twee overvallers zijn slank, tussen de 15 en 20 jaar oud en 1.70m tot 1.80m lang. Ze fietsten na de beroving weg richting Keizerslanden. Daarbij gebruikte één van de overvallers een lichtblauwe Cortina damesfiets met een leren zadel en een rek aan de voorkant. De ander was mogelijk op een donkere herenfiets. Beide overvallers droegen een joggingpak. De politie hoopt dat iemand de combinatie van het signalement en de fietsen herkent.
Ook is de politie nog op zoek naar een specifieke getuige. Rond de tijd van de straatroof liet een man zijn hond uit bij het tunneltje. De politie wil graag met deze man in contact komen.

Tips?

Weet je wie de daders zijn? Heb je andere info? Laat het dan meteen weten.
- Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
- Stuur de politie Deventer een privébericht op Facebook
- Gebruik het tipformulier
- Blijf je liever anoniem? Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.