Onder de Loep

Politie over reeks intimidaties bij huis in Hengelo: Dit moet stoppen!

Wie zit er achter de reeks intimidaties van een vrouw in Hengelo en wie zijn de mannen die vernielingen plegen bij een huis aan de Anton van Duinkerkenstraat? De politie wil graag snel antwoord op die vragen na bekladdingen, ingegooide ruiten en zelfs brandstichtingen bij het rijtjeshuis: "Dit moet snel stoppen!"
In het huis woont een vrouw met haar drie jonge kinderen. Door de aanhoudende incidenten bij het huis is de moeder met haar kinderen tijdelijk op een geheime plek in Nederland ondergebracht. Een situatie die nu al enkele weken duurt. Herkenning van de daders en informatie over het waarom kan een einde van de intimidaties betekenen, waarna het gezin hopelijk weer een normaal leven kan leiden.
Tekst gaat verder onder de video
Het lijkt dat er bij (een aantal van) de vijf incidenten sprake is van verschillende daders.

Bekladdingen

Eerst wordt het huis in de nacht van 31 maart beklad. Een camera naast de voordeur legt vast dat een man verf op het huis en de tegels in de tuin smeert.
Bekladdingen huis Hengelo
Bekladdingen huis Hengelo © RTV Oost/ Onder de Loep
Een dag later komt er weer iemand 's nachts in beeld aan de voorkant van het huis. Ditmaal wordt er met een spuitbus oranje verf op de voordeur, de voorruit en de tegels gespoten.

Molotovcocktail

Na de bekladdingen is het even rustig, tot zondagnacht 26 april. Dan verschijnt er iemand bij het huis die een molotovcocktail door de voorruit van het huis gooit. Gelukkig ontstaat er geen brand en raakt er niemand gewond.

Steen door de ruit en brandstichting

Een paar weken later gaat er op 11 mei -weer 's nachts- een steen door de ruit van het huis. Nog weer een paar weken later wordt aan de achterkant van het huis brand gesticht bij een schutting.
De gebeurtenissen hebben niet alleen op de bewoners van het huis grote indruk gemaakt, ook omwonenden van het rijtjeshuis aan de Anton van Duinkerkenstraat maken zich grote zorgen. De politie deelt die zorgen en wil zo snel mogelijk de mensen op deze beelden aanhouden. Help mee dit te stoppen!

Tips?

- Bel meteen de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
- Stuur de politie Hengelo een privébericht op Facebook
- Gebruik het tipformulier van de politie
- Wil je liever anoniem informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000
- Anoniem tippen op internet kan via deze link

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.