Betaald voetbal

Streuer in gesprek met El Ahmadi en Brama bij FC Twente: "Goede hoop, dat moet lukken"

Karim El Ahmadi en Wout Brama worden mogelijk weer ploeggenoten
Karim El Ahmadi en Wout Brama worden mogelijk weer ploeggenoten © Orange Pictures
FC Twente heeft goede hoop dat Karim El Ahmadi (35) en Wout Brama (33) worden herenigd op het middenveld bij de club uit Enschede. Dat zei technisch directeur Jan Streuer vanochtend in het Radio Oost-programma Groot Onderhoud.
De routiniers zijn in gesprek met Streuer, die op zijn beurt vertrouwen heeft dat ze ingaan op de aanbieding van de club. "Maar El Ahmadi zit nog wel met een probleem bij zijn huidige club (Al-Ittihad in Saoedi-Arabië)", geeft Streuer aan. "Daar moet hij mogelijk nog spelen. Maar de gesprekken zijn goed. Hij wil graag. Ook voor zijn toekomst als jeugdtrainer. Ik heb het gevoel dat het gaat lukken. Maar hij moet het zelf allemaal ook nog willen."
In de zomer van 2007 gingen de twee Twentse middenvelders ook al eens op de teamfoto
In de zomer van 2007 gingen de twee Twentse middenvelders ook al eens op de teamfoto © Orange Pictures

Brama

Dat geldt ook voor Wout Brama. "Ook daar heb ik mee gesproken. Dat moet ook weer allemaal even goed gaan komen. Hij kan echt nog steeds van waarde zijn voor FC Twente. Binnen en buiten het veld", geeft hij vol vertrouwen aan.
Bleuming
De nieuwe technisch directeur moet na het ontslag van Evert Bleuming (hoofdscout) samen met trainer Ron Jans een vrijwel compleet nieuwe selectie samenstellen. "Ja, het is wel een stuk drukker geworden na het ontslag van Bleuming. En ik wist ook niet dat het ging gebeuren. Wel dat er ontslagen zouden volgen, maar niet dat er ook gesneden zou worden in de scouting", erkent Streuer.
Nieuwe rechtsback
Eerder deze week presenteerde Jan Streuer Gijs Smal van FC Volendam en verwacht hij op korte termijn een rechtsback te kunnen begroeten. In het programma verhaalt hij naast zijn visie op de nieuwe spelers ook over het verleden als speler en gaat hij nog in op het ontslag van Bleuming.
Terugluisteren?
Wil je de uitzending terugluisteren? Check dan deze pagina of beluister de podcast (iTunes, Spotify, Stitcher) van De Oosttribune.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.