Nieuws

Celstraf voor vrouw uit Nijverdal voor stelselmatige mishandeling stiefdochter

Kindermishandeling
Kindermishandeling © iStock
Een vrouw uit Nijverdal moet tien maanden de cel in, omdat ze haar stiefdochter jarenlang heeft mishandeld. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.
De 41-jarige vrouw erkende dat ze haar stiefdochter negen jaar lang, van haar tweede tot haar elfde jaar, stelselmatig heeft mishandeld. Bijna dagelijks moest het meisje, nu 21 jaar oud, martelingen ondergaan.
Zo moest ze met gesloten ogen voor haar stiefmoeder staan, die haar vervolgens sloeg en schopte in buik, kruis en rug. Ook werd het meisje met haar hoofd tegen muren en deuren gebonkt en met haar hoofd onder water in de wasbak geduwd.

Nachtmerries

Ze vertelde tijdens de zitting twee weken geleden in tranen hoe de mishandeling haar nog dagelijks parten spelen. "Elke nacht heb ik nachtmerries. Soms probeer ik mijn adem in te houden, omdat ik niet meer wil leven."
Waarom de stiefmoeder het meisje mishandelde, kon ze tijdens de zitting niet duidelijk verklaren. "Ik voelde me niet gelukkig in mijn relatie, ik was gefrustreerd en was mezelf niet", vertelde ze tijdens de zitting twee weken geleden. Ze zei spijt te hebben, maar volgens de rechters maakte ze een afstandelijke indruk en lijkt ze niet door te hebben wat de enorme gevolgen voor het slachtoffer zijn geweest.

Eigen dochter

Ook achten de rechters de vrouw schuldig aan mishandeling van een eigen dochter gedurende anderhalf jaar, toen het meisje zeven en acht jaar was. Zelf verklaarde de vrouw dat ze haar dochter af en toe alleen een pedagogische tik had gegeven, maar volgens de rechters blijkt uit getuigenverklaringen dat ze ook bij dat meisje stelselmatig over de schreef ging.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.