Nieuws

Zwemschool Akwaak in Zwolle failliet: zwemlessen gaan gewoon door

Er zijn al overnamekandidaten voor de zwemschool
Er zijn al overnamekandidaten voor de zwemschool © GettyImages
De coronacrisis heeft in Overijssel opnieuw een onderneming de kop gekost. Zwemschool Akwaak in Zwolle kan het hoofd financieel gezien niet boven water houden en is deze week failliet verklaard. Maar een oplossing lijkt in zicht.
Akwaak biedt zwemlessen op verschillende locaties in Nederland en heeft als hoofdvestiging Zwolle. Daar is het bedrijf ook verantwoordelijk voor de exploitatie van zwembad Bubbels.
Op de overige locaties, Tilburg, Amsterdam, Zutphen en Wapenveld, biedt Akwaak alleen zwemlessen. Bij het bedrijf werken 44 medewerkers. Tot 16 maart dit jaar leek er geen vuiltje aan de lucht voor het bedrijf.

Zwemscholen dicht

Op die bewuste 16 maart kondigde het kabinet aan dat alle zwemscholen en zwembaden per direct de deuren moesten sluiten. Voor de Zwolse onderneming zat er niets anders op dan de deuren te sluiten. Alle activiteiten kwamen stil te liggen, terwijl de kosten gewoon doorliepen. Ouders en leden werden gevraagd om de lesgelden gewoon over te maken. Hoeveel dat gedaan hebben is niet duidelijk.
Wanneer de zwemschool op 19 mei de deuren weer mag openen is wel duidelijk dat het bedrijf er financieel slecht voor staat. Eind juni wordt duidelijk dat de onderneming het financieel niet vol kan houden en wordt het bedrijf failliet verklaard.

Failliet, lessen gaan door

Het bedrijf mag dan failliet zijn, de zwemlessen gaan voorlopig gewoon door. Ook zwembad Bubbels in Stadshagen blijft voorlopig open. Voor komende vrijdag staat zelfs een feestje gepland: een groep leerlingen zal dan afzwemmen om het zwemdiploma te behalen.
In de tussentijd hebben zich bij de curator meerdere overnamekandidaten gemeld. Hij verwacht daar veel van, al blijft het natuurlijk koffiedik kijken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.