Wat vind jij: Ook andere sectoren verdienen een coronabonus

Medewerkers in de zorg krijgen eenmalig een bonus van 1000 euro netto. Dat maakte minister De Jonge donderdag bekend. Het bedrag is een manier om de zorgsector te bedanken voor de extra inspanningen tijdens de coronacrisis.

De bonus is bedoeld voor verpleegkundigen, verzorgenden en ondersteunend personeel, zoals schoonmakers, in alle sectoren van de zorg die in hun werk direct of indirect de gevolgen van het coronavirus hebben ondervonden. "Het was een ongekende tijd", zei De Jonge tegen de NOS

De Tweede Kamer vroeg al aan het begin van de crisis om een bonus voor het zorgpersoneel. De komende tijd moet worden uitgewerkt hoe de betaling precies in zijn werk gaat. Artsen krijgen in ieder geval de beloning niet. 

Meer loon

Vakbond FNV is blij met het bedrag, maar ziet liever dat medewerkers in de zorg structureel beter worden betaald. Afgelopen dinsdag stemde de Tweede Kamer nog over een beter loon voor zorgpersoneel. Deze motie werd afgewezen met 73 tegen 71 stemmen.

Partijen die 'tegen' waren vonden dat deze discussie op de cao-tafel hoort, partijen die 'voor' waren vonden het hoog tijd voor meer waardering voor zorgmedewerkers.  

Wat vind jij? Is het terecht dat de zorg deze bonus krijgt? Of zijn er ook andere sectoren die dit verdienen? Stem en praat met ons mee in de reacties!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Wat vind jij Coronacrisis zorg Wat vind jij Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren