Nieuws

Minister maakt excuses en gaat snel met Overijssel in gesprek over N35

Minister Cora van Nieuwenhuizen
Minister Cora van Nieuwenhuizen © ANP Foto
Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft vanmiddag haar excuses gemaakt voor het uitblijven van een gesprek over de N35 met het provinciebestuur van Overijssel.
De Tweede Kamer gaf haar opdracht om dat uiterlijk dit voorjaar te doen, maar het gesprek heeft tot op heden nog niet plaatsgevonden.
"Wat dat betreft: mea culpa dat dat nog niet tot stand is gekomen", zei Van Nieuwenhuizen vanmiddag tegen de Kamercommissie. "Ik weet ook niet zo goed waar dat aan ligt. Ambtelijk is er overigens wel contact geweest."

'Zo snel mogelijk met Overijssel om tafel'

"Ik trek mij uw oproep aan en ga zo snel mogelijk met Overijssel om tafel." Vanmorgen vroegen vier partijen uit de Tweede Kamer de minister om actie te ondernemen voor wat betreft het dossier N35. CDA-Tweede Kamerlid Wytske Postma en PVV'er Roy van Aalst vonden die toezegging nog niet voldoende. Postma wilde dat de minister nog voor het zomerreces met gedeputeerde Bert Boerman om tafel zou gaan.

Voor zomerreces nog afspraak maken

"Mijn agenda zit tot het zomerreces al erg vol. Ik wil u wel toezeggen dat ik voor de zomervakantie nog met gedeputeerde Boerman bel om een afspraak te maken", sprak Van Nieuwenhuizen. Die toezegging was voor Postma genoeg, maar Van Aalst was nog niet tevreden.
"Het is toch potverdorie ongelooflijk dat het nog niet gebeurd is. Een weg waar nu al 160 jaar over gesteggeld wordt, dat we nu nog steeds in de koffiedrink-fase zitten."

'Ga lekker op vakantie daar'

"Doe het desnoods tijdens uw vakantie", besloot het Kamerlid uit Hengelo. "Ondersteun de lokale ondernemers en ga lekker op vakantie daar."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.