Nieuws

Anderhalve meter afstand onhaalbaar: Nederlandse Reisopera schuift grote producties jaren op

Het blijkt onhaalbaar om tijdens repetities en voorstellingen anderhalve meter afstand te houden
Het blijkt onhaalbaar om tijdens repetities en voorstellingen anderhalve meter afstand te houden © NEDERLANDSE REISOPERA
De Nederlandse Reisopera, met Enschede als thuisbasis, schuift drie grote operaproducties door naar 2022 en 2024 wegens de maatregelen tegen corona. Het blijkt onhaalbaar om tijdens repetities en voorstellingen anderhalve meter afstand van elkaar te houden.
"Na intern onderzoek is gebleken dat het bij grootschalige operaproducties met symfonieorkest, solisten, koor en dansers niet mogelijk is om tijdens repetities en voorstellingen voor iedereen op en achter het podium de anderhalvemetermaatregel te handhaven en te voldoen aan de specifieke coronaprotocollen van de verschillende speellocaties", aldus het gezelschap.
De komische Nederlandstalige opera Bruid Te Koop! had al op 14 maart van dit jaar in première moeten gaan, maar kort daarvoor barstte de coronacrisis in volle hevigheid los. Het wordt nu voorjaar 2022.
De familieopera Hänsel und Gretel, die voor komende winter op de agenda stond, verschuift naar het najaar van 2022. Balletopera Les Indes galantes wordt zelfs verplaatst naar het najaar van 2024. Deze voorstelling had komend voorjaar op de planken moeten worden gebracht.

Aangepaste producties

Op dit moment maakt de Reisopera kleinschalige en aangepaste producties waarmee het het komend seizoen het land in hoopt te gaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.