Nieuws

Almelose drie maanden de cel in voor verschaffen vals alibi in gijzelingszaak

Uit telefoongegevens blijkt dat de verklaring van de vrouw niet klopt
Uit telefoongegevens blijkt dat de verklaring van de vrouw niet klopt © GettyImages
Een 34-jarige vrouw uit Almelo is veroordeeld tot drie maanden cel. De vrouw heeft volgens de politierechter een van de verdachten in een sadistische gijzelingszaak in Almelo een vals alibi verschaft. 
De gijzeling was in de nacht van 19 op 20 mei 2019 in de Pijlkruidstraat. Het slachtoffer zegt onder meer te zijn gebrandmerkt en er werd gedreigd een van zijn tenen af te knippen. En dat allemaal vanwege een conflict in het drugscircuit.

Seks gehad

In de rechtbank heeft de Almelose onder ede verklaard dat een van de verdachten niet bij de gijzeling kan zijn geweest. Zij heeft immers van half zeven 's avonds tot twee uur in de nacht met de verdachte rondgereden en seks gehad.
Maar uit telefoongegevens blijkt die verklaring niet te kloppen. De telefoons van de man en vrouw straalden allebei op een andere mast aan én in een appje zegt de verdachte tegen de vrouw thuis te zijn.

Ondermijning

"Meineed ondermijnt niet alleen de waarheidsvinding in deze zaak, maar raakt ook het algemeen belang", zei de officier tijdens de zitting. “Er moet op de juistheid van een onder ede afgelegde verklaring kunnen worden vertrouwd. Liegen om iemand een alibi te verschaffen, moet flink worden bestraft."
De eis was zes maanden cel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.