RTV Oost en NOS maken elkaars nieuws nog makkelijker beschikbaar

Gebruikers van de site en app van RTV Oost kunnen voortaan in één oogopslag ook het belangrijkste nieuws van de NOS zien. Vanaf vandaag is op de sites en in de apps van de regionale omroepen het nieuws van de NOS te zien. Andersom kunnen bezoekers van de site van de NOS en de NOS-app het nieuws zien van twee regionale omroepen naar keuze.

Om gebruik te kunnen maken van de nieuwe service moeten gebruikers eerst hun apps updaten. Het is de volgende stap in de toch al nauwe samenwerking tussen de NOS en de regionale omroepen. 

Krachtenbundeling

"Ik ben blij met deze nieuwe stap waarmee de intensieve samenwerking tussen de NOS en de regionale omroepen nog beter zichtbaar wordt", zegt hoofdredacteur Henk Jan Karsten van RTV Oost. "Met deze krachtenbundeling laten we zien dat wij staan voor onafhankelijke journalistiek op regionale én landelijke schaal."

Ook NOS-directeur Gerard Timmer is blij met de nieuwe stap in de samenwerking. "Het publiek is hier de grote winnaar: die krijgt zo makkelijk toegang tot internationaal, landelijk én regionaal nieuws. Op een efficiënte manier kunnen we zo het bereik en daarmee de betekenis van de publieke journalistiek vergroten. Bovendien is het ook een teken van vertrouwen in de kwaliteit van elkaars content."

Bereik

Regionaal nieuws is nu al verantwoordelijk voor 13 procent van het online bereik van de NOS. Het bereik van de regionale omroepen is door het publiceren van berichten bij de NOS met 15 procent gegroeid.

De regionale omroepen en  de NOS wisselen hun content rechtstreeks, dus zonder aanpassingen, uit. De journalistieke eindverantwoordelijkheid ligt bij de redactie die de content heeft gemaakt.

Samenwerking

De NOS en de dertien Regionale Omroepen werken al decennia samen. Wat ooit begon op de radio is gegroeid naar onder meer regionale blokken in de NOS Journaals van 12.00 uur en 15.00 uur, plaatsing van artikelen van regionale omroepen op de NOS-site en -app, het uitwisselen van agenda’s, interviews en video en gezamenlijke research.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
RTV Oost NOS Nieuws
Deel dit artikel: