Na maanden afgelasten eindelijk weer organiseren: jeugdcorso Sint Jansklooster vraagt vergunning aan

Vanwege het coronavirus werden de bloemencorso's in Sint Jansklooster en in de rest van het land afgelast. Maar de kans dat het jeugdcorso in Sint Jansklooster wel door kan gaan is ineens een stuk groter geworden. "We kregen vrijdag van burgemeester Bats te horen dat we een vergunning mogen aanvragen", zegt organisator Egbert Lassche. Na maanden van afgelaste evenementen, gaan er dus eindelijk weer grote evenementen worden georganiseerd.

"Mensen zijn er echt aan toe, dit soort nieuws", zegt Lassche. Vrijdag opende burgemeester Bats van Steenwijkerland de plaatjesactie van de supermarkt, met dit jaar als thema het corso. "En toen vertelde hij dat het goedkomt: jullie kunnen een vergunning aanvragen."

Het jeugdcorso wordt jaarlijks in september georganiseerd. "We hadden het nog niet officieel afgelast, dus het stond nog wel op de agenda. Maar we hadden het idee dat het niet meer zou komen." Wel dus, blijkt nu. "We gaan morgen meteen de vergunning aanvragen", zegt Lassche.

Scenario's

De coronamaatregelen worden dan wel steeds verder versoepeld, maar er gelden nog steeds bepaalde regels, ook in september. Zo moeten volwassenen nog steeds anderhalve meter afstand houden bijvoorbeeld. Dat betekent dat er goed nagedacht moet worden komende maanden hoe bezoekers aanwezig kunnen zijn. Jaarlijks komen duizenden bezoekers op het corso af.

"Mijn moeder zei: er gaat toch niemand komen, mensen durven niet", zegt Lassche. "Maar het kan ook andersom zijn, dat mensen denken: we kunnen er eindelijk weer op uit. We moeten nu dus scenario's gaan bedenken hoe we bezoekers kunnen ontvangen."

Stoelen

"Familie en gezinnen mogen bij elkaar staan, jongeren tot en met achttien ook. Voor de rest van de mensen moet je wat bedenken om op anderhalve meter te blijven. Bijvoorbeeld door stoelen neer te zetten op anderhalve meter van elkaar, waar mensen op gaan zitten." Scenario's waar de organisatie de komende tijd over moet gaan nadenken dus.

Maar Lassche heeft er vertrouwen in dat goed komt. "We hebben de hulp van het hele dorp nodig, maar het gaat lukken." Het jeugdcorso moet 19 september plaatshebben.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: