Provincie pakt knooppunt N34 met N48 bij Ommen aan; Varsen krijgt turborotonde

Het knooppunt van de N340 en en N48 bij Ommen gaat vanaf augustus op de schop. De verkeerslichten verdwijnen en er wordt een nieuwe verbinding tussen de hoofdwegen aangelegd. Het doel is een veilig knooppunt met een betere doorstroming. Medio 2021 moet de klus klaar zijn.

De huidige N340 buigt straks af naar het noorden en sluit daar aan op de N48. Om dat mogelijk te maken, wordt een fly-over aangelegd. Door de aanpassingen aan het nieuwe knooppunt kan verkeer uit de richting Zwolle en Ommen straks in één beweging doorrijden. 

Turborotonde

De Varsenerdijk wordt met een turborotonde aangesloten op de N340. Naar het noorden toe krijgt de N48 er aan beide kanten een extra rijstrook bij en onder de N48 door komt een fietstunnel, zodat ook fietsers en voetgangers veilig en ongehinderd de N48 kunnen kruisen.

De op- en afritten van de N48 naar de Bakerweg worden aangepast en de kruisingen worden vervangen door een tweetal rotondes.

 

Planning

De werkzaamheden bij de Balkerweg en knooppunt Varsen starten in augustus en de bouw van de fietstunnel volgt in september. Rond november dit jaar wordt de nieuwe verbinding tussen de N340 en de N48 opengesteld. Dan wordt de nieuwe verbinding voor het verkeer dat van noord naar zuid rijdt en vice versa aangepast.

Als laatste wordt in 2021 de Varsenerdijk gereconstrueerd. De doorstroming zal door deze nieuwe verbinding aanzienlijk verbeteren. Hoewel het veel werk is, kan het meeste naast de bestaande wegen worden uitgevoerd, waardoor overlast en hinder voor verkeer beperkt blijft.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Vechtdal infrastructuur N340 N48 Nieuws
Deel dit artikel: