nieuws

Wat vind jij: Dure spullen afpakken van overlastgevende jongeren is zinvol

Wat vind jij: Dure spullen afpakken van overlastgevende jongeren is zinloos
Wat vind jij: Dure spullen afpakken van overlastgevende jongeren is zinloos © Getty Images/ Motortion
Seksuele intimidatie, drugsoverlast, homogeweld, hangjongeren, afvaldumpingen, een mogelijke ontvoering en verkeersborden die worden vernield. Het zijn incidenten die de laatste tijd plaatsvinden in de provincie. De VVD in Enschede is er klaar mee en pleit voor de 'patseraanpak'.
Voornamelijk Enschede heeft te maken met een reeks incidenten. Burgerbelangen, de grootste partij in de raad, wilde daarom een spoeddebat houden. Maar andere partijen vonden dat te kort dag. 

Patseraanpak

Niet alleen Burgerbelangen wil actie. Ook de VVD wil "het tuig keihard aanpakken". De partij pleit voor de zogenoemde 'patseraanpak'. "Kijk naar jongeren die een te dure auto of een te duur horloge hebben. Kunnen ze dat niet uitleggen, dan neem je de auto en het horloge gewoon in beslag."
Het is een aanpak die de politie al langere tijd gebruikt, in 2018 werd het als eerst toegepast in Rotterdam. De hulpdienst kiest daarbij de jongeren uit waarvan zij vindt dat de persoon een te dure jas draagt of in een te dure auto rijdt op basis van bijvoorbeeld leeftijd of geslacht.

Wat vind jij? Zou de zogenoemde 'patseraanpak' overlast voorkomen in steden? Of slaat deze aanpak de plank volledig mis? Stem op de poll en reageer!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.