Nieuws

Gemeenteraad stemt in met nieuw overdekt zwembad voor Twenterand

Raad stemt in met nieuw overdekt zwembad voor Twenterand
Raad stemt in met nieuw overdekt zwembad voor Twenterand © Gemeente Twenterand
De gemeenteraad van Twenterand heeft ingestemd met de komst van een overdekt zwembad op sportpark Het Midden in Vriezenveen. Het nieuwe bad is ter vervanging van het oude bad De Stamper, dat plaats moet maken voor nieuwbouwwoningen.
Wethouder Mark Paters is tevreden: "Het is een goed en verantwoord besluit van de gemeenteraad. Ik denk dat de inwoners van Twenterand blij zijn dat er een besluit is genomen en dat er een mooi, nieuw zwembad komt waar de hele gemeente gebruik van kan maken."

'Te duur'

De komst van het zwembad hield de gemoederen flink bezig, vier dorpsraden vonden het zwembad 'te duur'. Het nieuwe bad krijgt drie afzonderlijke baden: een 25 meter sportbad met zes banen, een doelgroepenbad en een peuterbad. De voorbereiding voor de aanbesteding van de bouw gaat nu beginnen. De aanbesteding start waarschijnlijk dit najaar. De inwoners van de gemeente gaan volgens Paters niet extra betalen door de komst van het zwembad.
De keuze voor de locatie heeft te maken met de wens van het college voor een multifunctionele sportaccommodatie. "De plek van het nieuwe zwembad houdt in dat op termijn zo’n multifunctionele sportaccommodatie nog steeds mogelijk is, maar het belangrijkste nu is dat het zwembad er komt", aldus Paters. "Want dat geeft een impuls aan de leefbaarheid."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.