Gemeente Hengelo onaangenaam verrast door ontslagen bij Eaton

De gemeente Hengelo is onaangenaam verrast door het nieuws dat bij Eaton 300 van de 700 arbeidsplaatsen verdwijnen. Burgemeester Schelberg werd tien minuten voor het nieuws naar buiten kwam geïnformeerd door de directie van het bedrijf. "Wij zijn teleurgesteld", zegt wethouder Werk en Inkomen Mariska ten Heuw van de gemeente Hengelo. 

"Hoewel een belangrijk deel van het bedrijf blijft bestaan, is dit geen klein bier", aldus Ten Heuw. "Zoveel ontslagen is bijna een halvering. Dit gaat veel gezinnen treffen."

Meer onzekerheid

En niet alleen gezinnen in Hengelo, betoogt de wethouder. "Net als bij Vredestein wonen mensen die bij Eaton werken in de hele regio." De ingreep bij Eaton zal in heel Twente gevoeld worden. "Na corona betekent dat voor deze groep nog meer onzekerheid."

Het steekt Ten Heuw dat de gemeente in het voortraject naar de beslissing om 300 werknemers te ontslaan op geen enkele manier betrokken is geweest. "Er is geen hulpvraag aan de gemeente geweest om te bekijken hoe we banen hadden kunnen behouden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: