Dahlia-mozaïek moet bloemencorso van Sint Jansklooster vervangen

Sint Jansklooster werkt aan een bloemrijk alternatief voor het afgelaste bloemencorso. Een straatversiering met mozaïeken van dahlia's moet in augustus toch nog iets van een corsosfeer naar het dorp halen. De jaarlijkse corso kan niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen voor evenementen.     

De activiteitencommissie van de christelijke Oranjevereniging heeft bij dahliakwekers gepeild of er nog voldoende bloemen geleverd kunnen worden voor het corso-alternatief. Dat is het geval, zodat de wagenbouwers nu aan de slag kunnen met het maken van een dahlia-mozaïek met een voorgeschreven oppervlakte van ruim vijf vierkante meter dat in een houten lijst met verlichting op straat wordt gezet.

Het publiek kan vervolgens op zaterdag 15 augustus vanaf 12.00 uur met de fiets langs de mozaïeken rijden en ze bewonderen. Het publiek bepaalt ook welke groep de mooiste mozaïekcreatie heeft gemaakt.

Voor wie mee wil doen: inschrijven kan tot 1 augustus via ac@corsoklooster.nl. Het thema voor de straatversiering is 75 jaar vrijheid.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: