Dit jaar geen Tuckerville, festival bij Het Rutbeek verplaatst naar 2021

"We hebben niet zo leuk nieuws voor jullie: Tuckerville gaat deze zomer helaas niet door. We verplaatsen het festival naar zaterdag 11 september 2021." Met deze zin deelt de organisatie op haar website de afgelasting van het evenement in recreatiepark Het Rutbeek in Enschede. 

De organisatie ziet - ondanks de aangepaste coronamaatregelen - geen kans om het muziekevenement dat op 12 september zou worden gehouden door te laten gaan. Het waarborgen van de anderhalve meter afstand is een probleem.

Verbod op meezingen werkt niet

Iedere bezoeker van en naar een individuele stoel begeleiden, waar de bezoekers dan de hele dag moeten blijven en ook het verbod op meezingen, maakt het festival volgens de organisatie onmogelijk.
 
"Tuckerville draait immers om het gezellig samen zijn met jong én oud, om vrijuit rond te struinen over het mooie terrein van Het Rutbeek en om collectief te genieten en mee te zingen bij prachtige live-optredens op diverse podia. Dat gaat nu even niet", zegt de organisatie.
 

Volgend jaar zelfde artiesten
De artiesten die voor dit jaar waren geboekt hebben bijna allemaal toegezegd dat ze volgend jaar - 11 september 2021 - van de partij zullen zijn. Dat zijn onder meer Krezip, Danny Vera, Guus Meeuwis en Ilse DeLange.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Tuckerville Ilse de Lange Rutbeek Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: