Nieuws

Grote hennepkwekerij Ruinerwold opgerold, man uit Steenwijk onder arrestanten

hennepplantage Hennepteelt hennep
hennepplantage Hennepteelt hennep © RTV Oost
Bij een politieactie in een drugsonderzoek zijn een man uit Steenwijk, een vrouw uit Havelte en twee mannen uit Ruinerwold en Hoek van Holland aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij grootschalige hennepteelt en stroomdiefstal op een bedrijventerrein in Ruinerwold. 
De vier verdachten (39 tot 56 jaar) werden afgelopen woensdag aangetroffen in een pand in Ruinerwold waar al gedeeltelijk een grote kwekerij was ontruimd. Volgens de politie stonden er zeker 1200 hennepplanten.

Anonieme tip

De politie kwam de kwekerij op het spoor door een anonieme tip. De kwekerij is ontmanteld, alle planten en apparatuur in het pand zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Politie: bijna miljoen 'verdiend' met de teelt

De aangetroffen kwekerij was niet voor slechts een teelt ingericht. De vier personen die zijn aangehouden worden ervan verdacht dat ze meerdere malen hennep hebben geteeld en daarmee bijna 960.000 euro hebben 'verdiend'.
Behalve de planten en de inventaris van de kwekerij zijn ook verschillende voertuigen, crossmotoren, een camper en gereedschappen in beslag genomen.
Auto in beslag genomen
Auto in beslag genomen © Politie

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.