Nieuws

Viervoudige moord Enschede: Rechtbank velt in november vonnis

De drie hoofdverdachten
De drie hoofdverdachten © Petra Urban
De rechtbank zal begin november vonnis vellen in de Enschedese viervoudige moordzaak. Dat werd vandaag bekend gemaakt bij een tussentijdse rechtszitting tegen de drie hoofdverdachten. Het eindproces zou eigenlijk al gediend hebben, maar werd uitgesteld door corona-maatregelen. De verdachten staan vanaf half september voor de rechter.
De rechtszaak tegen hen zal meerdere dagen in beslag nemen. In totaal zijn er zes verdachten. Drie worden ervan verdacht vier mensen te hebben geliquideerd in een Enschedese growshop. Drie anderen worden verdacht van betrokkenheid bij de handel in de moordwapens.

Schulden

De drie hoofdverdachten zijn een vader en twee zoons van Servische komaf. Ze zouden diep in de schulden hebben gezeten, een mogelijk motief voor de viervoudige moord. In de growshop lagen geregeld grote sommen geld.
De slachtoffers waren de nieuwe eigenaar van de growshop, de oud-eigenaar, een bevriende restauranthouder en een mestleverancier. Ze zijn allemaal van korte afstand door het hoofd geschoten.
De drie medeverdachten zijn twee veroordeelde wapenhandelaars en een vrouw uit Breda. Zij was verliefd op één van de hoofdverdachten en zou hem met de wapenhandelaars in contact hebben gebracht.
Lees alles over deze gruwelijke zaak in ons dossier.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.