Flora en fauna verloren gegaan bij grote natuurbrand in Enschede

In de buurt van Enschede heeft vanmiddag en vanavond een groot stuk heide in brand gestaan. De brandweer rukte met groot materieel uit en schaalde al snel op naar een zeer grote brand. Er zijn geen gewonden gevallen, wel is er flora en fauna verloren gegaan.

De brand woedde aan het Lappenpad, in de buurt van de grens met Duitsland. Het ging om een gebied van 100 bij 100 meter, ongeveer twee voetbalvelden. De brandweer rukte uit met een tiental voertuigen, waaronder meerdere tankautospuiten, tankwagens en een drone.

Omdat de brand echter niet te bereiken bleek met voertuigen, werd een speciale handcrew ingezet. Dat is een team dat gespecialiseerd is in natuurbrandbestrijding en bestaat uit brandweermensen uit Twente en IJsselland.


Vlammen gedoofd

Rond kwart voor zes brak de brand uit. Zo'n anderhalf uur later meldde de brandweer dat de vlammen gedoofd waren en dat de brand onder controle was.

De brandweer is nog wel te voet het veld in gegaan voor nabluswerkzaamheden en om te zoeken naar hotspots. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
112 enschede Nieuws
Deel dit artikel: