Zingen in de kerk mag weer, maar niet voluit

Na weken van online kerkdiensten konden gelovigen vanmorgen weer voor het eerst, zonder veel beperkingen, een reguliere kerkdienst bijwonen. Voor de Hofkerk in Goor hoefde niet te worden gereserveerd en zingen mocht ook weer, zolang het maar niet uit volle borst was.

Of zachtjes zingen wel gaat lukken? "O jawel", zegt een vrouwelijke kerkganger. "Het is nu eenmaal niet anders." Dat zij en haar partner niet meer hoefden te reserveren, vinden ze ook prettig. "Je kunt nu gewoon weer spontaan naar de kerk." 

Reserveren is een belemmering

In de Hofkerk mochten de afgelopen weken slechts dertig bezoekers een dienst bijwonen vanwege de coronamaatregelen. Om die reden moesten mensen een plekje reserveren voor een dienst.

"We merkten dat mensen het reserveren toch als een belemmering zagen. Als je op vrijdag al moet beslissen of je op zondag naar de kerk wil, dat werkt niet. Ze kijken dan net zo lief online", vertelt dominee Wim de Jong.

Om de week een groep

Vanaf vandaag hoeven bezoekers dus niet meer te reserveren. Om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijk naar de kerk komen, is de gemeente in twee groepen verdeeld die om de week naar de kerk mogen.  

Vanochtend waren er zo'n vijftig bezoekers. Dat was prima, want er kunnen met inachtneming van de anderhalvemeter afstand maximaal zeventig mensen tegelijk in de kerk. 

Geluidsband

Dat zingen in de kerk weer mag, is winst. Maar ook het zingen is aan regels gebonden. Voluit mag niet en gelovigen die samenkomen in een klein, slecht geventileerd zaaltje moeten zich inhouden. Voor hen draait er een bandje.

Ook in de Hofkerk klonk weer volop gemeentezang, maar omdat de kerk matig gevuld was deed ook hier de geluidsband het meeste werk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Kerk Goor Corona Hiernumaals Nieuws
Deel dit artikel: