Twentenaren kunnen zich aanmelden voor test corona-app

Twentenaren kunnen zich aanmelden om mee te doen met de test van de corona-app. Vorige week werd duidelijk dat de app, die de GGD moet helpen bij het bron- en contactonderzoek van coronapatiënten, in Twente wordt getest.

De GGD heeft bekendgemaakt dat er maximaal 1500 mensen kunnen meedoen aan de test die volgende week begint. Dat kan via de website Onderzoektwente.nl.

'We willen graag weten wat mensen van de app vinden. Is die prettig in het gebruik? Is het duidelijk hoe die werkt? Zo kunnen we de app verbeteren, voordat iedereen 'm gaat gebruiken', schrijft de GGD.

Testcoördinator Wolfgang Ebbers vertelde vorige week hoe de testfase eruit gaat zien:

Over zo'n anderhalve week, op 15 juli, moet de test klaar zijn. Daarna gaat minister De Jonge besluiten of de app voldoet.

Hoe werkt de app?

De app houdt via het systeem Bluetooth bij met wie je contact hebt gehad. Dat kan de app alleen bij andere mensen die de app óók hebben. Ook weet de app hoe lang jij met een persoon in contact bent geweest.


Als je positief bent getest op het coronavirus, dan zet de GGD dat in je app. Vervolgens gaat de app na met wie jij in de periode daarvoor contact hebt gehad. Al die mensen krijgen dan een waarschuwing dat ze contact hebben gehad met een besmet persoon. Het is vervolgens aan de gebruiker om de adviezen in de app op te volgen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
corona-app Nieuws
Deel dit artikel: