Protesterende boeren rijden toeterend door nachtelijk Deventer

Boeren hebben vannacht op hun trekkers toeterend door Deventer gereden om te protesteren tegen het veevoerbeleid. De agrariërs verzamelden zich rond middernacht bij een carpoolplaats langs de snelweg A1. 

Vanaf die plek reed de stoet trekkers toeterend door de stad. De politie heeft het protest begeleid. Rond 01.30 uur vonden de boeren het mooi geweest en maakten ze een einde aan het protest.

De boeren voeren actie vanwege het veevoerbeleid van landbouwminister Carola Schouten. Ze wil de hoeveelheid eiwit in veevoer verlagen om de stikstofuitstoot van de Nederlandse veestapel te verminderen. De boeren vinden dat dierenmishandeling.

Meer acties

De nachtelijke actie in Deventer volgt op eerdere acties in de provincie. Vrijdag blokkeerden boeren met hun trekkers de snelweg A1 bij Holten, zaterdagmiddag deden ruim honderd boeren aangifte tegen de minister bij het politiebureau in Zwolle en zaterdagavond verzamelden boeren zich bij de oprit van de A1 bij Bathmen. 

De boze boeren zijn voorlopig nog niet klaar met de protestacties. Zo zouden er plannen zijn om snelwegen in Drenthe, Friesland en Groningen voor meerdere dagen te blokkeren. In de aankondiging worden boeren opgeroepen slaapspullen mee te nemen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: