CDA-leden in Twente steunen 'hun' Pieter in strijd om lijsttrekkerschap

Hij is inmiddels een week onderweg met zijn campagne om landelijk lijsttrekker te worden van het CDA: Pieter Omtzigt uit Enschede. Vandaag was hij in Tubbergen om te praten met collega’s uit Noordoost-Twente. En daar ging het natuurlijk vooral over zijn strijd om het lijsttrekkerschap. 

Omtzigt krijgt concurrentie van Hugo de Jonge en Mona Keijzer. Beiden toonden afgelopen week tijdens de campagne hippe filmpjes waarin zelfs bekende Nederlanders een goed woordje voor hen deden. Pieter Omtzigt koos daar bewust niet voor.

"Ik win misschien niet de prijs voor het meest gelikte filmpje, maar daarvoor wil ik ook geen lijsttrekker worden. Wel heb ik filmpjes gemaakt waarin ik vertel waar ik voor sta, net als dat ik dat in een brief heb geschreven."

De tekst gaat verder onder de video

De meeste CDA-leden die zondagmiddag bij de bijeenkomst in Tubbergen aanwezig waren zijn positief over de kandidaatstelling van Omtzigt. "We kennen hem goed en dat maakt de lijntjes naar Den Haag korter", "Pieter weet wat er in het oosten van het land speelt" en "zijn kennis en vastberadenheid maken hem de ideale leider, niet alleen voor nu maar juist straks in verkiezingstijd" zijn enkele reacties. 

Aan het einde van aankomende week wordt bekend wie de nieuwe lijsttrekker van het CDA wordt. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: