Jelle (20) uit Wijhe fietst 3000 kilometer voor het goede doel

Jelle Mars (20) uit Wijhe is vandaag begonnen aan een fietstocht van 3.000 kilometer voor het goede doel. Hij wil geld inzamelen om kinderen met een beperking uit de hele wereld te laten sporten. Over 25 dagen moet hij aankomen bij het eindpunt: de stad Gibraltar.

Jelle gaat geld ophalen voor zijn eigen stichting Special Child, die zich inzet om wereldwijd kinderen met een beperking te laten sporten. "Ik ben zelf coach van G-voetbalteams in Wijhe en Emmen. Hoe mooi is het als kinderen met een handicap kunnen sporten?" 

Het is niet de eerste keer dat Jelle op zijn fiets stapt om geld in te zamelen. Eerder fietste hij al eens naar Parijs en weer terug, en van Porto naar Lissabon. "Je wilt jezelf blijven uitdagen, dus ik dacht laten we dit keer op de fiets naar Gibraltar gaan."

Helemaal alleen

Jelle fietst de tocht alleen en slaapt iedere nacht bij iemand die hij via een internetforum heeft gevonden. Mensen kunnen voor geld hun naam op zijn fietsshirt laten schrijven. "Ik fiets alleen, maar ben eigenlijk met heel veel mensen. Er staan namelijk al heel wat namen op m'n shirt."  

Vader Rene is trots op zijn zoon, maar vindt het ook spannend. "Het is best spannend voor mij, mijn vrouw en zijn vriendin. Maar de vorige fietstochten gingen ook goed, dus ik heb er vertrouwen in dat het deze keer ook goed komt." 

Weer

De twintigjarige fietst vandaag van Wijhe naar Maastricht, dat is ongeveer 200 kilometer. Hij ziet op tegen het eten en slapen. "En de weersvoorspellingen zijn hier dramatisch. Ik heb wind tegen en er komt veel regen."

Na 25 dagen moet Jelle in de stad zijn. Daarna pakt hij het vliegtuig weer naar huis. Vader Rene haalt hem op van het vliegveld. "Ik ben heel trots. Hij heeft een zwak voor kinderen met een verstandelijke beperking en doet daar echt alles voor." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
wijhe fietsen goede doel Salland Nieuws
Deel dit artikel: