Boerenacties bij distributiecentrum Plus in Haaksbergen

Er waren vanavond weer protestacties van Overijsselse boeren. Bij een distributiecentrum van supermarktketen Plus in Haaksbergen blokkeerden trekkers de toegang. Eerder op de avond voerden de boeren actie op snelwegen bij Heerenveen.

Bij het distributiecentrum in Haaksbergen stonden rond de 150 trekkers voor het hek. Ook staan er trekkers met grote opleggers.

Vrachtwagens die het distributiecentrum willen bereiken, staan vast. 

Veevoer
De boeren zijn boos vanwege het veevoerbeleid van minister Carola Schouten. De minister wil dat boeren voer gaan gebruiken waar minder eiwit in zit, omdat daardoor de stikstofuitstoot omlaag gaat.

De boeren zeggen dat voer met minder eiwit zorgt voor een slechtere gezondheid van de koeien.

Volgens Schouten klopt dat niet. Ze zei vrijdag tegen de NOS dat Nederlandse koeien over het algemeen meer eiwit krijgen dan ze nodig hebben. "We gaan niet door de ondergrens van de diergezondheid", zei ze.

Boeren naar Friesland

Ook trokken Overijsselse boeren vanavond richting Friesland, om daar actie te voeren. Volgens Omrop Fryslan waren een kleine tien trekkers vanuit de Kop van Overijssel naar Heerenveen gereden. Daar verzamelden boeren zich bij ijsstadion Thialf.

De politie probeerde te voorkomen dat trekkers de snelweg op zouden rijden. Dat lukte niet. Bij Heerenveen blokkeerden ze de A32 en de A7.

Boeren uit de Kop van Overijssel richting Friesland (Foto: Kappers Media)
Boeren uit de Kop van Overijssel richting Friesland (Foto: Kappers Media)

 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Kop van Overijssel Boerenacties Nieuws
Deel dit artikel: