Josef B. wint kort geding van verhuurder bedrijfspand in Meppel

De Oostenrijkse klusjesman Josef B. (59) van het boerderijgezin in Ruinerwold heeft het kort geding gewonnen dat de verhuurder van zijn bedrijfspand in Meppel tegen hem had aangespannen. Dat schrijft RTV Drenthe.

Het verhuurbedrijf eist dat B. het pand ontruimt. Volgens Yehudi Moszkowicz, de advocaat van de klusjesman, is de verhuurder in het ongelijk gesteld door de rechter omdat de huurovereenkomst op naam staat van medeverdachte Gerrit-Jan Van D. (67), de vader van het gezin. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Schriftelijke verklaring

Het bedrijfspand in Meppel werd door B. al ruim zeventien jaar gebruikt. Sinds zijn arrestatie wordt de huur niet meer betaald. Op papier is Van D. de huurder en regelde B. de huurzaken, maar dat ging in opdracht van Van D. die de klusjesman hiervoor volmacht had gegeven. Voor deze volmacht ontbreekt een schriftelijke verklaring.


Afgelopen vrijdag werd duidelijk dat B. de komende drie maanden blijft vastzitten. De rechtbank vindt de zaak te ernstig om de Oostenrijker nu vrij te laten. Hij en Van D. worden onder meer verdacht van jarenlange vrijheidsberoving van Van D.'s negen kinderen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Josef B. Ruinerwold rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: