Enschedese studenten lopen drie dagen trap op en af om geld in te zamelen voor KWF

72 uur lang traplopen, niet voor de lol maar voor het goede doel. Zestien studenten van het studentenhuis Royal Pink Palace in Enschede doen het in estafettevorm. En dat allemaal als alternatief voor de Alpe D'HuZes, die vanwege de corona-uitbraak dit jaar niet doorgaat.

"Wij doen dit omdat we de Alpe D'HuZes alsnog willen beklimmen", vertelt Joram, een van de deelnemers. "Honderd keer de trap op staat gelijk aan één keer de hoogte van de Alpe D'Huez."

Verraderlijke bochten

En Joram meent dat de trap in hun studentenhuis toch meer overeenkomsten met de Franse berg heeft dan je in eerste instantie zult denken. "Ook hier zitten verraderlijke bochten in", zegt hij met een knipoog.

Bocht zeven is op de berg de traditionele Nederlandse bocht. "Die hebben we hier ook, die ligt hier beneden", wijst hij naar de trap. "Maar helaas zonder Nederlanders, vanwege corona."

Extra motivatie

De deelnemers lopen drie keer een shift van anderhalf uur. Robin heeft als kind kanker gehad en hield voor de traploopactie begon een presentatie. "Zodat ze nóg beter weten waar ze het voor doen. Vooral als de pijntjes opspelen", vertelt hij.

De actie is online live te volgen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede Alpe d'Huez Alpe d'Huzes Nieuws
Deel dit artikel: