nieuws

Provincie trekt 2,5 ton uit voor bedrijven om woon-werkverkeer personeel beter in te richten

E-bike
E-bike © iStock / Houdre
De provincie Overijssel trekt 250.000 euro uit om bedrijven te helpen hun 'mobiliteitsbeleid' te verbeteren. Bedrijven kunnen dat geld gebruiken om het woon-werkverkeer van hun werknemers beter in te richten. Ook kunnen bedrijven met de subsidie het thuiswerken stimuleren.
"Veel medewerkers hebben maanden lang thuis gewerkt. Door de versoepeling van de maatregelen merken we dat het woon-werkverkeer langzaam weer op gang komt. Naast het geschikt maken van werkplekken staan werkgevers ook voor een uitdaging op het gebied van mobiliteit van medewerkers", zegt gedeputeerde Bert Boerman.

Advies inwinnen

Een van de voorbeelden van een beter mobiliteitsbeleid is het stimuleren van e-bike probeeracties. Ook kan er een plan gemaakt worden over hoe medewerkers het beste naar kantoor kunnen reizen.
Bedrijven kunnen een advies laten schrijven over hoe hun mobiliteitsbeleid verbeterd kan worden. Voor de bekostiging van eventuele maatregelen uit het advies kunnen werkgevers een beroep doen op de subsidie van de provincie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.