Zes UT-studenten besmet met coronavirus

Zes studenten van de Universiteit Twente zijn besmet met het coronavirus. Het gaat in alle gevallen om bewoners van Campus053, ook bekend als het Hogekampgebouw.

GGD heeft maatregelen geadviseerd om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Dat betekent dat de besmette personen door de dienst zijn gebeld en in isolatie zitten. Mensen die in direct contact zijn geweest met een persoon met het coronavirus zijn geïnformeerd, voor hen gelden quarantainemaatregelen.

Voor alle overige bewoners geldt de anderhalvemeterregel. Voor iedereen met coronagerelateerde klachten is de boodschap: maak via het landelijke nummer een afspraak om je te laten testen.

 

Bron- en contactonderzoek
Op dit moment ligt de focus van de GGD, zoals in heel Nederland, op het zoveel mogelijk testen van de inwoners van Twente en het uitvoeren van bron- en contactonderzoek.

Met het versoepelen van de maatregelen is er ook een reële kans dat er op plekken kleine besmettingshaarden ontstaan. "Besef je dat het nog niet over is. Houd je aan de coronamaatregelen om het virus te kunnen indammen", benadrukt Astrid Boudrie van GGD Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede universiteit Twente Nieuws
Deel dit artikel: