Nieuws

Veiligheidsregio Twente bespreekt mogelijk verbod op demonstraties met landbouwvoertuigen

Verbod op demonstraties met landbouwvoertuigen
Verbod op demonstraties met landbouwvoertuigen © News United / Jan Willem Klein Horstman
Veiligheidsregio Twente overlegt vanmiddag over een mogelijk verbod op demonstraties met landbouwvoertuigen. Groningen, Drenthe en Friesland hebben het al ingevoerd. Daar is het een week lang verboden om te demonstreren met landbouwvoertuigen. 
De Veiligheidsregio IJsselland was vanochtend nog niet beschikbaar voor commentaar.

Gevaarlijke situaties

De veiligheidsregio's in de drie noordelijke provincies willen met het verbod voorkomen dat er opstoppingen of gevaarlijke situaties worden veroorzaakt door de demonstraties met de agrarische voertuigen.
De veiligheidsregio in Groningen zei eerder dat demonstraties niet vooraf waren gemeld. Daardoor is het onmogelijk om afspraken te maken over hoe op een veilige manier kan worden gedemonstreerd. Ook zouden hulpdiensten gehinderd kunnen worden door de landbouwvoertuigen.

Demonstraties

De laatste dagen gingen boze boeren weer vaak de hort op. Ze demonstreren tegen het veevoerbeleid van minister Carola Schouten. Zij wil minder eiwitten in het krachtvoer voor de koeien, waardoor er minder stikstof vrijkomt. Daardoor kunnen onder andere bouwprojecten weer doorgaan.
Boeren blokkeerden vorige week de A1 bij Holten, met ongeveer vijftig à zestig trekkers reden ze de snelweg op. Daarnaast deden dit weekend ruim honderd boeren aangifte bij het politiebureau in Zwolle en blokkeerde een groep boeren tot twee keer toe een distributiecentrum van Albert Heijn in dezelfde stad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.